U BiH zabranili pušenje, a reakcija Sarajlije je hit: “Ja ću zaždit’, oni neka pišu šta hoće” – On je “zaštitni znak” pušača

|

U Bosni i Hercegovini je od prekjuče stupila na snagu zabrana pušenja u zatvorenim prostorima. Međutim, sudeći po izjavama Sarajlija, mnogima se ova ideja nije svidela, te je nisu dočekali sa oduševljenjem. To dokazuju i odlučne reči jednog starijeg gospodina koji će po svemu sudeći postati “zaštitni znak” pušača.

Razgovarajući sa građanima na ulicama Sarajeva, novinari su zabeležili raznolike reakcije Sarajlija. I dok su se neki pomirili sa novonastalom situacijom, oni drugi jasno su iskazali svoj stav da se ne slažu sa zabranom. Posebno se istakla izjava jednog starijeg Sarajlije.

“Nisam za to. Ja sam pušač i meni kad dođe, ja ću je zaždit’ pa nek Abu Hamza Zemza piše. Ne mogu bez cigare i zdravo. Pušiću kad mi se puši, nego sad razmišljam kako mi je uzbrdo, odmah ću je zaždit’ čim dođe ravan”, izjavio je gospodin na pitanje reporterke šta misli o zakonu o zabrani pušenja za Novu BH.

Snimak je velikom brzinom počeo da se širi društvenim mrežama, a reči muškarca se već prepričavaju. Video snimak možete pogledati klikom OVDE.

Izvor: blic.rs