Turista pronašao neobične kuglice na plaži u Grčkoj: “Dijamanti, jaja od aždaje” – Ređale su se teorije a onda je stigao pravi odgovor

|

Providne zelene kuglice veličine zrna graška koje je izbacilo more na plaži u Lerisosu u Grčkoj odmah su zainteresovale članove grupe u kojoj je fotografija osvanula, a činjenica da niko nije znao o čemu se radi, još više ih je intrigirala.

Turista koji ih je pronašao odmah je potražio odgovor na Fejsbuk grupama posvećenim letovanjima u Grčkoj:

“Zna li neko šta je ovo? Nađeno na plaži u Lerissos-u, izbacilo more”, pitao je on a usledili su urnebesni odgovori u skladu sa poznatim duhom našeg naroda koji u svemu nalaze povod za šalu.

“Staroegipatska narukvica koju je nosila Nefretiti kad je dolazila u Paraliju na more”, “Klikeri”, “Dijamanti”, “Jaja od Godzile”, “Jaja od aždaje”, “Pukla ogrlica babi nekoj”, “Lens aplikacija, odlična za prepoznavanje koječega”, “Ja verujem da je to nešto vanzemaljsko i da ćemo svi u naredna 24h umreti” – samo su neki od duhovitih odgovora koji su se nizali ispod objave.

Bilo je i onih koji su tvrdili da je reč o nečem vrednom te su i oni imali svoje teorije: “Za vreme požara se topilo zlato i kapalo u more. Tako izgleda kada dođe u dodir sa vodom i ohladi se. U rukama držite 100.000 dolara!”. I na ovakve komentare ljudi su odmah nalazili razlog da se našale te je jedan čitalac napisao: “Ako je nešto vredno, ja sam to izgubio. Prvi sam se javio #samokažem”.

Nedugo potom usledio je pravi odgovor od jednog čitaoca i to sa Vikipedije.

“Reč je o vrsti modrozelenih bakterija Nostoc pruniforme. To su prokariotski organizmi koji se nalaze na trihalnom stepenu organizacije. Ćelije u končastim telima međusobno komuniciraju preko plazmodezmi. Obrazuju krupne, loptaste kolonije koje mogu biti veličine od jednog do osam centimetara i najčešće se nalaze u vodi”, piše na Vikipediji.

Izvor: espreso.co.rs