Tri sestre započele biznis u selu u kome je ostala samo jedna kuća: Sirovine za proizvode beru u šumi

|

Tri sestre, Vesna (27), Dragana (25) i Andrijana (21) iz Šumate Trnice, sela na jugoistoku Srbije na samoj granici sa Severnom Makedonijom, donele su hrabru odluku da pokrenu posao. Njihova porodica se već tri generacije unazad bavi prodajom vrganja, pa nije cudo što sestre tako dobro poznaju šumski svet.

Biljke za čajeve su još kao deca naučile da prepoznaju, beru i skladište, najćešće po bakinom receptu, a sada znanje nadograđuju na internetu.

„Trenutno u ponudi imamo najviše vrsta čajeva. Kad je sezona, bude ih i više od 20. Sve beremo na našoj Širokoj planini. Tamo uvek volimo da odemo. Prodajemo i više vrsta sušenih gljiva, a pravimo kafu od žira, med, kečap od gloga, pesto od sremuša, slatko od gljiva, kapi od reiši gljive… Nadamo se da ćemo ove godine proširiti ponudu za još koji proizvod“, kaže Vesna za Priče sa dušom.

Pored ovog biznisa, sestre imaju svoje poslove i van sela. Andrijana (21) živi na relaciji Novo Selo – Niš i studira na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu, Dragana (25) je trenutno na doktorskim studijama prava i na pripravničkom stažu za advokate u Vranju, a najstarija sestra Vesna (27) je doktor stomatologije. Ona živi i radi u Zemunu.

Ipak, uz dogovor i podelu posla, uspevaju da završe sve obaveze oko registrovanog poljoprivrednog domaćinstva, te se može reći da su devojke za primer. Dodatni posao rade sa puno ljubavi, pa su zbog toga i toliko uspešne.

Izvor: pricesadusom.com