Tornado pogodio Milano, nevreme krenulo ka Hrvatskoj: Ovako će se oluja kretati iz sata u sat

|

Stravični tornado pogodio je Milano u Italiji, a snimak koji kruži društvenim mrežama je stravičan. “Jutanji list” piše da je nevreme krenulo ka Hrvatskoj.

Na snimku se vidi kako je nebo postalo crno dok je tornado kosio sve pred sobom. Nevreme je izazvalo veliku štetu na putevima. Nekoliko oborenih stabala su uništili automobile, a nastradale su i kuće. Prema pisanju portala Milano, vatrogasci su izvršili oko 110 intervencija.

„Loptice“ od grada, veće su od teniskih loptica, prečnika sedam centimetara. Hrvatski mediji prenose da je u toj zemlji krajem dana moguće nevreme uz prolazno jak i olujni vjetar i grmljavinu.

Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana očekuje se novo razorno nevreme koje će protutnjati Balkanom. Nova superćelijska oluja u Srbiji očekuje se od 17 sati pa nadalje, rekao je Slobodan Sovilj, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Na meteo radaru možemo da je pratimo u realnom vremenu. Proverili smo kako će se kretati iz sata u sat, a slike možete videti u okviru teksta.

Izvor: nova.rs