Toma Fila smatra da postoje dve opcije u Dankinom slučaju: “Treba proveriti roditelje” – Isključuje najgori scenario

|

Dvogodišnja Danka Ilić iz Bora nestala je juče oko 13 časova u naselju Banjsko polje kod Bora. Na mestu nestanka se nalazi veliki broj policajaca, pripadnika Žandarmerije, Gorske službe spasavanja, koji već 24 časa tragaju za nestalim detetom.

Advokat Toma Fila kaže da trenutno isključuje mogućnost da se nešto loše desilo sa devojčicom, jer da je došlo do najgoreg scenarija, do sada bi je pronašli.

Fila je dodao da je Igur Jurić, otac tragično nastradale Tijane Jurić uradio sjajan posao kada je u pitanju aktivacija sistema “Pronađi me” i da je to velika stvar za Srbiju.

Dotakao se i mogućeg ishoda nestanka Danke Ilić, gde je predočio dva moguća scenarija. Advokat je naglasio da pre svega treba proveriti roditelje, jer je nemoguće da dete od dve godine prosto nestane. Kao drugi mogući slučaj naveo je da se radi o otmici.

Naime, kako je Fila rekao odmah nakon nestanka deteta, najpre je postavio sebi pitanje kako je uopšte dete od dve godine tako brzo moglo da nestane.

“Čudno je znate, ona je jako mala. Istraga mora temeljno da se uradi, sve mora da se prečešlja i proveri, mnogo je nelogičnosti u svemu tome”, smatra Toma Fila.

Iskusni advokat navodi da trenutno isključuje mogućnost da se nešto desilo sa devojčicom, jer da je došlo do najgoreg scenarija, do sada bi je pronašli.

“To je malo mesto, dosta policije je tamo. Našli bi je do sad, i zato mi sve trenutno liči na otmicu, ili prodaju, mnogo je nelogičnosti”, zaključio je Fila.

Kada smo ga pitali šta je njegova teorija o svemu što se događa, s obzirom na to da ima bogato iskustvo, Fila kaže da svi dokazi ukazuju na to da je devojčica najverovatnije oteta.

Izvor: mondo.rs