Stiže nam drastična promena: Meteorolog najavio kišu za vikend, samo u ovim gradovima Srbije suvo

|

Kako je naveo Republički hidrometeorološki zavod, u Srbiji se sutra u ranim jutarnjim satima očekuje magla,dok će u toku dana biti vetrovito i oblačno. Na zapadu Srbije se u posle podnevnim časovima, a u toku noći i u ostalim krajevima naše zemlje očekuje jako naoblačenje sa kišom.

Očekuje se slab i umeren vetar, a u planinskim predelima povremeno jak južni i jugozapadni vetar, dok će u košavskom području duvati jak jugoistočni, na jugu Banata i sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura od 3 do 10 stepeni, a najviša od 17 stepeni u Negotinskoj Krajini do 25 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije. U Beogradu će sutra biti umereno oblačno, vetrovito, malo toplije i veći deo dana suvo vreme. Moguća je kiša uveče i u toku noći, a duvaće umerena i jaka košava. Najniža temperatura biće oko 10 stepeni, a najviša oko 22 stepena. U narednom periodu se očekuje hladnije vreme sa maksimalnim temperaturama od 12 do 18 stepeni.

U subotu će biti kiše u većini krajeva, na zapadu i jugozapadu Srbije sa količinom ponegde i preko 20 mm za 24 sata. Jedino će se na jugoistoku zadržati suvo vreme.

U nedelju i ponedeljak očekuju se padavine dosta slabijeg i lokalnog karaktera, a u utorak i sredu će nakon jutarnje magle i niske oblačnosti u toku dana biti pretežno sunčano vreme. Novo naoblačenje u našoj zemlji očekuje se krajem sledeće nedelje.

Izvor: espresso.co.rs