Srbinu zbog jedne greške preseo put u Grčku: Zaključali me na granici, sprovodili maricom – Izgubio 4 dana letovanja

|

Pre polaska na letovanje valja proveriti u Registru neplaćenih novčanih kazni da li imate neku neplaćenu kaznu kako ne bi doživeli neprijatnost i vraćanje sa granice, što se neretko dešava putnicima.

Pre par dana grupa turista imala je problem na granici, jer jedan momak iz njihove grupe nije izmirio kaznu na vreme.

“Apel da pre polaska na more izmirite dugovanja prema državi (prekršaj, kazna…) jer mi stojimo preko 40 minuta u mestu i čekamo da se ustanovi da li će jedan od putnika iz naše grupe biti pušten da predje granicu – ima saobraćajni prekršaj i nije uplatio neki iznos na vreme, pa je raspisana i poternica”, napisao je jedna devojka u grupi “Live from Greece”.

Ko nije platio kaznu saobraćajne policije, komunalne milicije, “Parking servisa” ili nije platio sankciju zbog isteka ličnih dokumenata može biti vraćen sa granice isto kao i oni koji se nalaze na poternici zbog krivične prijave.

Nakon nekog vremena devojka se opet oglasila i rekla da momak nije uspeo da reši problem.

“Momak nije uspeo nakon dva-tri sata čekanja da reši problem, ali je valjda uspešno u toku dana rešio. U svakom slučaju sam samo želela da podsetim sve ljude i sprečim da se nekome desi isto! Pozdrav iz tople Grčke, mi stigli- kako, tako al stigli!”, napisala je ona u drugom obraćanju.

Često se vozači neprijatno iznenade kada im na samoj granici saopšte da se u sistemu pojavila blokada zbog neplaćenih kazni i da zbog toga ne mogu da im izdaju registracionu nalepnicu, ili čak i vrate sa granice ako je zbog neplaćene kazne raspisana poternica.

To se događa svake sezone i zbog toga je jedinstven savet za sve naše državljane da pre puta u inostranstvo provere preko registra neplaćenih kazni ili u sudu da li imaju neplaćenu kaznu odnosno da li se nalaze na poternici.

“Mene su pre dve godine strpali u prostoriju sa stolicom, zaključali kao najgoreg kriminalca i tri sata sam čekao da moj slučaj otvore. Onda su me maricom sproveli u policijsku stanicu Preševo, tamo čekao depešu iz Beograda dva sata… Naime, nisam se odazvao na sudski poziv za kaznu za mobilni telefon u toku vožnje, sudija izdao nalog za privođenje…. A vrhunac je da sam morao da se vratim u Beograd da se javim sudiji, sudija dao nalog da se skine poternica, koji je aktivan posle 24h… Pakao! Sve mi propalo. Izgubio sam četiri dana letovanja”, napisao je član pomenute grupe svoje neprijatno iskustvo.

Izvor: kurir.rs