Sramna scena iz kaveza među navijačima Crne Gore: Pokazivao albanskog orla i prozivao sve na Marakani

|

Nekoliko sramnih prizora viđeno je na Marakani tokom utakmice Srbije i Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Jedan redar je tokom drugog poluvremena oteo zastavu navijačima Crne Gore, nakon čega je nastao opšti haos, posle kojeg su viđene i neprimerene provokacije.

Jedna navijačica je u kopu nosila obeležja Hrvatske, i to sa simbolima koji veličaju ustaše i Oluju, a jedan navijač je imao možda i goru provokaciju za srpske navijače.

Nakon što je Crngorcima pala zastava, oni su potpuno pobesneli. Počeli su da gađaju pripadnike policije i lome stolice, a neki su želeli i da se probiju do navijača Srbije, ali su policajci reagovali brzo.

Situacija se nije smirivala, sve dok policija navijačima Crne Gore nije vratila zastavu do kraja meča, a u tim trenucima jedan od njih je provocirao srpske navijače pokazivanjem simbola albanskog orla.

Nešto slično uradili su Đerdan Šaćiri i Granit Džaka još na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, kada su dali golove Srbiji. Sinoć je ovaj navijač u nekoliko navrata pokazao prekrštene ruke i simbolizirao albanskog orla, nakon čega je više puta pokazao srednji prst i gestikulirao nekim navijačima da dođu ako smeju.

To je trajalo nekoliko sekundi a niko iz kopa Crnogoraca nije reagovao. Među navijačima Crne Gore bilo je sasvim sigurno i pripadnika albanske nacionalnosti, o čemu govori i zastava Tuzi, gde živi većinski albansko stanovništvo, a čija zastava nije dozvoljena na Marakani i policija je ispred stadiona sprečila da se ista unese.

Izvor: telegraf.rs