Slomljeni roditelji Eme Kobiljski jedva stoje na nogama pred suđenje Kecmanovićima: Majka ubice nije došla

|

Suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno Miljane, Vladimira i masovnog ubice Koste Kecmanović koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” lišio života devetoro učenika i čuvara škole, danas je nastavljeno u Višem sudu u Beogradu.

Ovo suđenje počelo je u oktobru, kada je zaključeno pripremno ročište, a krajem decembra svedočili su članovi porodica ubijenih – Božović, Čikić, Martinović, Aćimović i Vlahović.

Tada je svedočenje započela i Nina Kobiljski čija ćerka je ubijena, i ona bi danas trebalo da nastavi svedočenje nakon čega će svedočiti i njen suprug, a potom i članovi porodica ostalih ubijenih.

Nakon gubitka svoje mezimice Eme, Nina i njen suprug Dragan potpuno su se povukli u sebe, a upravo to potvrđuju i slike ispred sudnice, na kojima se svaki put mogu videti dvoje slomljenih i utučenih roditelja, koji su izgubili smisao života tog kobnog 3. maja.

Na prethodnom ročištu, Nina je svoju bol iznela u nekoliko rečenica, na koje niko u sudnici nije ostao ravnodušan.

“Trčim do škole i prvo što vidim je velik broj ljudi i Hitna pomoć. Nisam očekivala da to vidim. Na ulazu u školu sam videla Emine drugarice u kolima Hitne pomoći. Tresle su se, košulje su im bile kravave. Rekle su da je dečak pucao i da su pobegle”, prisetila se Nina.

Majka kao da nije razumela šta su joj drugarice njene ćerke rekle. I dalje je čekala ćerku ispred ulaza u školu i satima je bilo tako. Cela se tresla zagrljena sa mlađom ćerkom koja je vapila za sestrom.

“Stižu informacije da je Emin drug iz odeljenja pogođen u nogu, da je ranjena nastavnica istorije. Znala sam da je Ema prvi čas imala istoriju jer je učila i rekla da joj fale dva plusa za veliku peticu. Kada je sve prošlo, pitala sam da li je odgovarala, rečeno mi je da je sve znala. Ona je stigla da ispuni sve što je sebi zacrtala za taj dan”, rekla je Nina pričajući detaljno opisujući jezive slike kobnog dana.

Tužbu je podnelo ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodice žrtava masakra, a tuženi su maloletni Kosta Kecmanović i njegovi majka i otac. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Izvor: republika.rs