Pronađeno telo zastavnika u kanalu DTD: Upao u vodu tokom vojne vežbe – Njegov kolega je još uvek u bolnici

|

Telo zastavnika prve klase M. T. pronađeno je jutros u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, saznaje Nova.rs. Jedan podoficir Vojske Srbije je teško povređen, dok se za drugim tragalo nakon incidenta tokom vežbe na kanalu Dunav-Tisa-Dunav. U pitanju je bila pokazna tačka ronilačke jedinice, kada dvojica ronilaca iskaču zajedno iz helikoptera u pokretu.

Incident se dogodio kod vojnog poligona „Orešac“ u Deliblatskoj peščari i to tokom vežbe pripadnika 72. brigade za specijalne operacije.

„U pitanju su iskusni i uvežbani vojni specijalci, koji su tu vežbu sigurno izveli mnogo puta do sada, pa nije jasno šta se tačno desilo. Da li je došlo do iznenadnog udara vetra ili je po sredi neka druga okolnost koja je uticala da ova rutinska vežba pođe po zlu, tek treba da se utvrdi. Moguće je da su možda bili previsoko ili da je helikopter išao brže nego što treba, sve to tek mora da se istraži“, objašnjava sagovornik Nova.rs.

Kako su ranije saopštili iz Ministarstva odbrane, do incidenta je došlo prilikom vežbe helikopterskog desanta u vodu, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala, u rejonu vojnog kompleksa „Orešac“ oko 12.15 časova.

Nestalog podoficira tražili su ronioci, kao i brodovi sa sonarima, a u potragu se, pored vojske, uključila i žandarmerija. Povređeni podoficir, koji je odmah prebačen u bolnicu, još uvek je u teškom stanju.

Izvor: nova.rs