Premijerka Brnabić: Izbori u aprilu su ključni – Bićemo jaka zemlja kojoj niko ništa ne može

|

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je za TV Hepi da su izbori u aprilu ključni, jer smatra da je potrebno još toliko toga da se uradi, iako se Srbija “toliko razvila i ojačala ekonomiju”, budući da je Aleksandar Vučić, prema njenim rečima krenuo iz “debelog minusa”.

Premijerka je istakla da se 3. aprila odlučuje da li nastavljamo da idemo tim putem. “Ukoliko nastavimo i imamo još četiri, odnosno pet godina stabilnosti, pošto je predsednički mandat na pet godina – to je to, Srbija je izašla iz tog višedecenijskog tunela“, ocenila je Brnabić i dodala:

„Bićemo zemlja koja je dovoljno jaka da joj niko ništa ne može, da nema opasnosti da opet dođu neki političari, tajkuni koji samo žele da ukradu. Treba više da se ponosimo uspesima, o kojima je sanjao Vučić, ali bez podrške naroda ne bi ovoliko uspeli“, izjavila je premijerka.

Brnabić je objasnila da će izgradnja interkonektora sa Bugarskom obezbediti Srbiji da se gasom snabdeva i iz luke Aleksandropusos ili iz Azerbejdžana i naglasila da je to investicija u energetsku bezbednost Srbije.

“Plan je da se radovi završe u trećem kvartalu sledeće godine, tako da to i nije tako daleka budućnost. Radimo zajedno sa našim partnerima iz EU. To spada u šest najvažnijih projekata EU za ovaj deo Evrope”, navela je Brnabić.

Izvor: rs.n1info.com