Penzija svim majkama u Srbiji sa troje dece i 15 godina staža: Savez samostalnih sindikata Beograda zalaže se za uvođenje ove podsticajne mere

|

Savez samostalnih sindikata Beograda smatra da bi jedna od podsticajnih mera koju treba uvesti kako bi se smanjila demografska kriza u Srbiji da sve majke koje imaju troje i više dece i najmanje 15 godina radnog staža dobiju nacionalnu penziju.

Savez samostalnih sindikata Beograda od nadležnih institucija očekuje da sprovede planirane mere koje će dati dugoročni podsticaj rađanju dece u našoj zemlji. O ovim temama biće reči na konferenciji “Demografska kriza i populaciona politika”, koju u ponedeljak 7. marta u Beogradu organizuju SSS Beograda i SSS Srbije.

Takođe, na konferenciji će se govoriti i o pravima roditelja dece sa posebnim potrebama, a iz SSS Beograda ističu da je razvoj pozitivnog ličnog identiteta važan zadatak tokom detinjstva i mladosti, a od posebnog je značaja za decu u smetnjama u razvoju i njihove porodice.

“Naš stav je da deca sa smetnjama u razvoju treba da odrastaju uz svoje roditelje, a da državne institucije treba da podrže roditelje u naporima da svojoj deci pruže adekvatnu negu, tako što će roditeljima te dece dati status “hranitelj” i sva prava koja im pripadaju po tom osnovu”, kažu iz Saveza samostalnih sindikata Beograd.

Izvor: alo.rs