Ovo je tinejdžer iz Srbije koji je ubio devojku (15) u šumi u Nemačkoj: Njegov otac ubio pastorku na Uskrs

|

Manuel (15), koji je navodno iz Srbije, uhapšen je zbog sumnje da je davio do smrti svoju devojku (15) u jednoj šumi u Ulmu u Nemačkoj. Sada su osvanule poslednje fotografije i snimci na kojima su on i njegova devojka zajedno, a objavili su ih samo osam dana pre zločina. U opisu snimka devojčica je napisala “ovo je toksično”, opisujući svoju vezu sa Manuelom.

Korisnici društvenih mreža komentarišu da su tinejdžeri delovali srećno i da im nije jasno kako je dete moglo da ubije drugo dete. Neki osumnjičenog dečaka upoređuju sa ocem, koji je prošle godine ubio devojčicu i nalazi se na psihijatriji jer je proglašen neuračunljivim.

“Jadni mišu, počivaj u miru anđele lepi” , “Žao mi je što ti je oduzeo život onaj koga si najviše volela”, “On i njegov otac treba da gore u paklu. Tako lepu dušu ubiti… Porodici želim da budu jaki”… nižu se komentari saučešća.

Zločin se dogodio u sredu 27. decembra prošle godine kada je tinejdžer, davio vršnjakinju koja je preminula u bolnici 1. januara. Ono što se za sada zna o slučaju jeste da je osumnjičeni u sredu nešto pre ponoći pozvao policiju i, kako navode istražitelji, rekao da je ubio svoju devojku.

Policajci su devojčicu pronašli na šumskoj stazi u blizini okruga Viblingen. Ukazana joj je prva pomoć. Najpre je reanimirana i odvezena u kliniku. Međutim, bila je u izuzetno kritičnom stanju, a lekari nisu uspeli da je spasu.

Manuel je uhapšen blizu mesta zločina i nije pružao otpor. Tinejdžer, koji se smatra ljubomornim i na čijim se slikama na internetu vidi kako se nekoliko dana pre zločina drži za ruke sa svojom navodnom žrtvom, od četvrtka je u pritvoru.

“Dečak je pozvao pomoć i prijavio da je u šumi ubio svoju devojku i dao je lokaciju, a onda se udaljio. Kada je medicinska ekipa stigla na lice mesta na vratu devojčice koja nije davala znake života uočeni su tragovi davljenja ali i borbe, pa je odmah pozvana policiju koja je samo stotinak metara dalje pronašla i uhapsila dečaka, koji je bio pomalo dezorijentisan i imamo je neke povrede na rukama, a nakon privođenja je utvrđeno da je poziv Hitnoj pomoći upućen sa njegovog mobilnog telefona”, objašnjava izvor iz istrage.

Pozadina zločina je nejasna. Važno je razjasniti da li se mladi par sreo u šumi ili je žrtva možda tamo bila namamljena. Policija sada proverava podatke sa mobilnih telefona. Tužilaštvo je naložilo prihijatrijsko veštačenje dečaka, kao i da se uradi rekonstrukcija kretanja njih dvoje kobne večeri.

Čeka se i toksikološki nalaza njegove krvi kako bi se utvrdilo da li je bio pod dejstvom nekih supstanci te večeri a po nalogu tužioca on će biti i psihijatrijski veštačen.

Izvor: kurir.rs