Ova devojčica pokrenula je sopstveni biznis i mesečno zaradi 120.000 evra na igračkama: Ima samo 14 godina, a već sa 11 ispunila uslov za penziju

|

Na Australijanku Piksi Kurtis, koja ima samo 14 godina, mogao bi da se ugleda ceo svet. Iako mnogi u njenim godinama uopšte ni ne razmišljaju o svom budućem zanimanju, ova snalazljiva devojčica je praktično stekla jedan od uslova za penziju, novčani.

Naime, ona je pre tri godine najpre počela da izrađuje mašne, a zatim je otišla korak dalje i otisnula se u svet igračaka. Zarađivala je više od 110.000 funti (oko 125.000 evra) mesečno, a njena Instagram stranicu ima više od 120.000 pratilaca.

Iako bi mogla još sada da ode u penziju, Piksi je svesna koliko u životu znači obrazovanje, pa je prekinula onlajn poslovanje kako bi mogla da se posveti polasku u srednju školu.

– Ukratko, tokom prethodnih nekoliko meseci razgovarale smo o poslovnim planovima za budućnost kao porodica i odlučili smo da, iako je to bilo neverovatno putovanje, da je vreme da se ponovo fokusiramo na srednju školu u koju Piksi uskoro kreće. Internet prodavnica Pixie’s Pix, najbolja je destinacija za dečije dodatke za kosu i mašne za kosu poznate kao Pixie’s Bow, i ostaće nešto čime ćemo nastaviti da se bavimo, ali sa mnogo manje pritiska za Piksi – rekla je njena mama.

U celom ovom procesu najvažniji je Piksin preduzetnički duh, koji se javio kod nje sa tako malo godina.

U ovoj porodici je urođeno uspešno vođenje biznisa, pa tako Piksina mama ima brojne uspešne firme za komunikaciju, kao i vilu u Sidneju, koja vredi 3,6 miliona funti.

Sa napunjenih 17 godina postala je najmlađa dobitnica “EuroMillions”, a kada je danas pitate o tome, ona kaže:

– Ne bih to poželela nikome!

Izvor: telegraf.rs