Oluja u Kruševcu spustila temperaturu za 15 stepeni: Nevreme se premešta, RHMZ izdao novo upozorenje za još nekoliko krajeva Srbije

|

Jak vetar i obilna kiša praćena gradom zahvatila je Kruševac i okolinu nešto posle 17 sati. Udari gromova su parali nebo. Oluju, koja je jakim intezitetom trajala duže od 30 minuta, pratili su udari jakog vetra od 54 kilometra na sat.

Za pola sata temperatura je pala sa 35 na 20 stepeni. Palo je 13 litara kiše po metru kvadratnom, a kako je to izgledalo možete pogledati u videu OVDE.

Olujni oblaci stigli su sa zapada iz pravca Trstenika gde je za pola sata palo dva puta više kiše nego u Kruševcu, čak 25 litara po kvadratu, praćene grmljavinom, sitnim gradom i vetrom. Dejstvovala je protivgradna odbrana iz radarskog centra Basara, te su sprečene još veće štete.

Olujni vetar i jaka kiša zabeleženi su u Kruševcu, Smederevu, Ivanjici i Novoj Varoši, gde je zabelelo kao da je pao sneg.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je novo hitno upozorenje za jake pljuskove na području Grocke i Smedereva.

“Jaki pljuskovi s lokalnom pojavom grada i olujnog vetra u narednih pola sata premeštaće se ka Kovinu”, stoji na sajtu RHMZ.

Prema njihovoj prognozi, u narednih sat vremena teritoriju Kraljeva zahvatiće jaki pljuskovi s lokalnom pojavom grada i olujnim vetrom sa tendecijom premeštanja ka Rasinskom okrugu.

Izvor: espreso.co.rs