“Održaćemo šetnju uprkos zabrani”: Goran Miletić se oglasio nakon odluke MUP-a, otkrio šta će preduzeti

|

Ministarstvo unutrašnjih poslova najnovijom odlukom zabranilo je održavanje Parade ponosa, šetnje u okviru “Evroprajda 2022.”. Ona je po ranije utvrđenom planu trebalo da se održi u subotu, 17. septembra, u okviru nedelje ponosa u Beogradu.

Kao razlog navedena je bezbednost, jer je za isti dan zakazan kontraskup i, kako kažu, postoji opasnost od sukoba dve grupe.

Tim povodom oglasio se Goran Miletić, koordinator “Evroprajda 2022”. On navodi da je “poražavajuće da se zabranjuje prijavljena ruta skupa”.

“Poražavajuće je da se zabrani prijavljena ruta skupa, ali svakako ne može da se zabrani šetnja koju ćemo svakako da održimo. Za sada predajemo žalbu Ministarstvu unutrašnjih poslova i dalje Upravnom sudu, ukoliko bude potrebno”, objašnjava Miletić za Telegraf.

Podsećamo, prijavljena ruta skupa obuhvata ispred Narodne skupštine u 17 sati, a navedeno je da će kolona da prođe Dečanskom ulicom do Trga Republike, pa preko Studentskog trga, Uzun Mirkove, Pariske, i Bulevara vojvode Bojovića do “Prajd Parka” na Kalemegdanu, gde će biti održana žurka.

Izvor: telegraf.rs