Odlučila sam da se udam za razvedenog čoveka, ali sam tada shvatila da “bivša žena” ne postoji

|

Mogu da dokažem da kada se udate za razvedenog muškarca vi se udajete za njegovu porodicu, mamu i tatu, decu, pa čak i za njegovu bivšu ženu…

On ne ulazi u taj vaš brak kao slobodan čovek – ne. Ako je već bio oženjen, on više neće biti slobodan – bez obzira što je razveden.

Udala sam se za čoveka koji me je voleo: kuvao mi ručak, izvodio me po restoranima, kupovao mi poklone, donosio parfeme sa putovanja… Bio je nežan i muž za poželeti.

U isto vreme on nije prestao da bude otac, a samim tim u jednu ruku on je nastavio da bude u “zajednici” sa bivšom ženom.

Dakle, nije on bio u braku sa njom, ne u tom tradicionalnom smislu reči, ali svakako je bio u nekoj vrsti neraskidive veze sa njom, što je meni izuzetno smetalo…

Brinući za decu, on je isto tako brinuo o svojoj bivšoj. Vršio je sitne popravke po njenoj kući, donosio im potrepštine sa pijace subotom kad je obavljao kupovinu i za našu kuću…

Tada sam shvatila da razvedenog muškarca ne možeš “reprogramirati” da zaboravi na navike prema bivšoj… Ne, taj bračni kod uvek je prisutan u njegovom mozgu.

Jednom smo bili na odmoru u Turskoj i tada sam shvatila: već je bio ovde sa bivšom! Ovde su jeli morske plodove i plesali pored raspevane fontane. Kada sam to shvatila, pogodilo me kao grom iz vedra neba. Sa letovanja sam se vratila mršavija 4 kilograma.

Suprug me nazvao paranoičnom, da bi nakon par dana priznao da im je ovo bio omiljeni hotel za odmor.

Drugi šok usledio je kada smo bili na ručku kod njegovih roditelja. Nakon ukusnog obroka i mnogo vina, zamolila sam svekrvu da mi pokaže slike mog muža iz mlađih dana.

Između fotografija bebećeg lica mog muža, isplivale su fotografije sa njegovog prvog venčanja, foto sesija u šumi, mlada u nežnoj venčanici zaljubljeno gleda u njega…Osećala sam da se gušim, htela sam da vičem: “Dosta, ne mogu više…” Ali nisam imala pravo na to – znala sam da se udajem za razvedenog čoveka, samo što nisam bila svesna u šta se to upuštam.

Zbog toga bih volela da svaku devojku upozorim da ne ulazi u brak sa čovekom koji je već imao ženu, jer “bivša” ne postoji. Ona će uvek biti njegova žena, bez obzira na razvod, bez obzira što i vas voli, bez obzira što je i on vas rado izabrao – on je već zauzet.

Izvor: novipocetak.com