Novi ministar odbrane objasnio zašto Nebojša Stefanović i Zorana Mihajlović neće biti u novoj vladi: “Nije reč o kazni”

|

Novi ministar odbrane u Vladi, Miloš Vučević rekao je da se očekuje da sednica Skupštine Srbije bude zakazana za utorak i da Ana Brnabić tada izložiti svoj ekspoze.

– Ja verujem da će vlada biti dostojna u narednom periodu i da će biti dobar partner sa predsednikom Republike – izjavio je Vučević, koji u novoj vladi zauzima mesto ministra odbrane.

– Mnogo sam ponosan što smo predložili vanstranačke ličnosti i jako veliki broj žena kao članice vlade. Tako pokazujemo da smo spremni da demokratizujemo društvo. Znam da neće biti lako, ali gledamo na stvari realno, koje se oko nas dešavaju. Gledaćemo da sačuvamo ovaj naš brod koji se zove Srbija i da Srbija sedi na “srpskoj stolici”, rekao je on.

On nije hteo da potvrdi da li će Aleksandar Vulin biti novi direktor BIA, rekavši da će o tome odlučiti Vlada Srbije.

Kada je bilo reči o odlascima Nebojše Stefanovića i Zorane Mihajlović iz Vlade Srbije, rekao je da ne razume zašto se to tumači kao kazna.

– Ne radi se uopšte o kazni, morate povremeno da menjate tim i dajete šansu i drugim ljudima. Onda vam izbori ne trebaju, već samo prepisujete vladu iz mandata u mandat. Prirodno je da se menja sastav. Ovaj sastav vlade je kombinovan, biće tu ljudi koji su bili ministri i ranije, mandatarku koja je već bila premijerka i 13 novih lica, rekao je Vučević.

Izvor:sd.rs