Odloženo iseljenje deka Ljubiše (80) iz stana u Sarajevskoj: Drama zbog duga od pre 10 godina

|

Ljubišu Ćirića (80) pokušali su da isele već četvrti put iz njegovog stana u Sarajevskoj ulici u Beogradu, a sve zbog duga od pre deset godina. Ljubiša kaže da je vlasnik i pogona nameštaja, ali je izvršitelj, prema njegovim rečima, odustao od prodaje tog pogona i rešio je da mu proda stan i iseli ga iz njega.

Oko 10 sati u Sarajevsku 12 stigla je policija. Oni su u jednom trenutku došli i do stana, a zatim su se vratili. U zgradi je bio veći broj ljudi koji su pružali podršku komšiji Ljubiši. Tu je bila i narodna poslanica Biljana Stojković.

“Ja sam ponudio novac onome koji je uplatio stan, da mogu da prodam za 300 hiljada evra. Međutim, oni su ga prodali za 40 hiljada evra. Ja sam ponudio izvršiteljki predlog, da vratim pare, da završim ovu agoniju, međutim oni kidišu i ne odustaju od svog cilja”, započinje Ljubiša i pojašnjava:

“Problem je jedna polovina stana koju sam ja dao svojoj ćerki za doživotno izdržavanje. Nažalost, prevarili su moju unuku da proda taj stan i isti kupac želi da kupi tu drugu polovinu. I svim silama pokušavaju da me izbace iz stana, ovo im je četvrti put”, kaze Ljubiša.

“Na svu sreću ima dobrih ljudi, kao što vidite. Ja sam za drugu polovinu stana dao kao otplatu duga pogon u Kragujevcu. Međutim, sud je bio na njihovoj strani i izvršiteljka ne odustaje, želi da uzme tu drugu polovinu stana”, kaže Ćirić.

Ljubiša ima dug koji je uzeo zbog posla koji je vodio, pa je uzeta polovina stana kao “otplata” duga. Prema Zlatiću, članu Krova nad glavom, to jeste u skladu sa zakonom, ali s druge strane želja javne izvršiteljke da uzme i drugu polovinu stana, za koju je sud dao izričitu zabranu prodaje, a koju ona ne poštuje, nije zakonom regulisana.

Izvršiteljka je prodala krajem prošle godine, prema Zlatićevim rečima, “idealnu polovinu” stana po nižoj ceni, te kroz trgovinu jednog dela želi da nelegalno poseduje ceo stan.

Ćirić, kako je sam potvrdio, ponudio je kao otplatu duga pogon u Kragujevcu za čiji je napredak i doveden u dug, ali izvršiteljka je, jer joj to Zakon dozvoljava, odabrala stan u Sarajevskoj.

Ljubiša Ćirić podneo je Zahtev za otklanjanje nepravilnosti – dokument je priložio kao dokaz – no, odgovor od nadležnih je izostao, a izvršiteljka ne prekida agresiju iseljenja.

Izvor: espreso.co.rs