“Nema zemlje u Evropi koja ovo može da izdrži, a mi se trudimo”: Vučić na sajmu šljiva govorio o restrikcijama, cenama, platama i penzijama

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je otvorio sajam šljiva u Osečini, na kome će biti predstavljeno više od sto izlagača iz osam zemalja. Zvaničnom otvaranju prisustvuje i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Predsednik je po dolasku pričao sa posetiocima i izlagačima na sajmu, a naročito se interesovao za pravljenje džema od šljiva. Zatim se pozdravio sa narodom, nakon čega je počela ceremonija otvaranja sajma.

“Srećan sma što sam danas ponovo ovde. I pre pet godina sam ovde video dobre domaćine i bio uveren da će oni dobro raditi ne samo u korist svoje porodice, već i države” rekao je Vučić.

Tom prilikom osvrnuo se na probleme koji nas čekaju ove zime. Spomenuo je i restrikcije, ali i povećanje plata i penzija.

“Već danas bez 4.000 dolara ne možete da kupite kubik gasa. Nema zemlje u Evropi koja to može da izdrži, a mi se trudimo”, rekao je Vučić dodavši da država ima dovoljno novca i za najavljena povećanja plata i penzija.

Što se tiče restrikcija struje o kojima mnogi govore, predsednik je istakao da su mnoge zemlje uveliko napravile planove, a Srbija nije.

“Borićemo se da zagrejemo svaku kuću i da pomongemo svakom domaćinstvu”, rekao je Vučić.

Kada je reč o predmetu sajma, tj. šljivi, Vučić je rekao da će država pomoći i šljivarima, rekavši da će se potruditi da dodatno osnaži kapacitete. Na kraju zvaničnog dela ceremnoije predsednik je istakao i da će auto-put do Valjeva biti završen sledeće godine.

Izvor: blic.rs