Neće vam biti dobro kada vidite šta Milutin iz Osečine jede: Nikad se nije razboleo, otkrio tajnu vitalnosti u 8. deceniji

|

Kada je izbor hrane u pitanju Milutin iz Osečine je svetski fenomen. Ovaj čovek već više od trideset godina nije probao svežu hranu, već njegov organizam traži bajato. Prepolovio je osmu deceniju života, a izgleda veoma vitalno.

Njemu su glavna poslastica trule voćke, buđav hleb i prokisao pasulj i zbog toga je ovaj čovek svetski fenomen.

– Prija mi sve što je bajato, ne mogu to ni sam da vam objasnim, prosto je tako. Nikada se nisam razboleo ili pak imao neke zdravstvene probleme. Iako sam ušao u osmu deceniju života, bez ikakvih problema idem u nadnicu i tako zarađujem za život. Nisam imao nikad ni najmanji problem sa želucem, pa pretpostavljam da mi je organizam navikao i stvorio antitela na bakterije i viruse zbog takve ishrane, nemam nikakve tegobe i osećam se kao čigra. Ni stomak me nikada nije boleo stomak, nisam ni povraćao, pasulj treba da stoji 10 – 15 dana za mene, hleb da se osuši skroz, može i od godinu dana, to je najbolja hrana – rekao je Milutin.

Često ispred marketa možemo da vidimo odbačeno trulo voće, koje je spremno za bacanje, i upravo takvi plodovi su za Milutina prava poslastica. Kako kažu njegovi prijatelji, on čak zamoli prodavačice da mu ostave takvo voće da uzme jer on to voli da pojede.

– Znam Milutina najmanje 30 godina, to je pošten i dobar čovek, a pre svega je vredan. Svi se čude njegovom načinu ishrane i to što on jede niko prevario ne bi, šta više završio bi sigurno u bolnici. On čeka da odstoji bar tri dana da bi mu to prijalo i da bi mu odgovaralo, nađe flašu sa mlekom koje stoji mesec dana i popije kaže da ima bakterije koje su njemu dobrodošle. On je za tri godine pojeo tonu meda, ljudi bace trulo voće iz prodavnica i on jede to, zamoli ih da ostave. Nije on siromašan i da nema ali tako se hrani i kaže odgovara mu. Nikada se nije požalio na probavu, ako bi mu sada skuvali ručak i ponudili topao i svež obrok, on to uzme, ali ga ne jede odmah, već ostavi da odstoji nekoliko dana i tek tada jede. – rekao je njegov komšija Žarko Alić.

Milutin se nikada nije žalio na stomačne probleme, veoma je bitno da hrana koju konzumira ima što duži staž, i tvrdi da je takva još ukusnija.

MNogi ga smatraju pravim fenomenom kada je jelovnik u pitanju, a za njegovu naviku ni lekari nemaju objašnjenje. Ipak, činjenica je da mnogi iako se hrane zdravo, veoma često ne mogu ni ulicu da pređu.

A Milutin, čak iako mu je jelovnik “buđav” izgleda, kreće se, a i privređuje kao da je mladić.

Izvor: kurir.rs