“Naša leptirica je odletela na neko bolje mesto”: Ana Vukadinović (21) izgubila životnu bitku

|

Iz Fejsbuk grupe Budi human- Humanitarne licitacije pristižu tužne vesti. Naime, u pomenutoj grupi objavljeno je da je preminula Ana Vukadinović, devojčica leptir koja je godinama pokazivala šta znači hrabrost i borba.

“Naša leptirica je odletela na neko bolje mesto. U ime njene porodice se zahvaljujemo svim humanim ljudima koji su sve ove godine svesrdno pomagali”, stoji u objavi koja slama srca.

Ani je odmah nakon rođenje uspostavljena dijagnoza Bulozna epidermioliza (Dg. Epidermolysis bullosa). Radi se o retkom oboljenju kože u kome je koža izuzetno nežna i osetljiva, tako da pri najmanjem dodiru nastaju velika oštećenja.

Zbog velike osetljivosti kože, deca obolela od ove bolesti su poznata kao “deca leptiri”. Kod najtežih oblika, bolest dovodi i do smrtnog ishoda u najranijem periodu života. Većina obolele dece su osobe sa invaliditetom već u ranom detinjstvu.

Ani se u martu 2021. godine stanje pogoršalo i imala je potrebu za još učestalijim previjanjima. Cela Srbija zdušno se borila zajedno sa Anom, humani ljudi su postavljali i učestvovali u licitacijama, ali nažalost, ishod je tragičan.

Izvor: espreso.co.rs