Najplaćeniji posao u Srbiji donosi oko 170.000 dinara mesečno: Nisu ni bankari ni programeri – Iznenadićete se kada vidite ko najviše zarađuje

|

Moderno doba je omogućilo sve brži protok informacija i sve veću potražnju za onima koji tu informaciju umeju da plasiraju u etar, obrade je i učine je dostupnom velikom broju ljudi.

Kako kažu podaci Republičkog zavoda za statistiku Republike Srbije u sektoru informisanja i komunikacija prosečna neto plata zaposlenog sa završenim fakultetom za mesec maj 2022. godine iznosi 174.533. U vreme kada je sve okrenuto ka digitalnoj oblasti, na tržištu je sve veća potražnja za ljudima koji se bave upravo time i za to su školovani.

Posle diplomiranja u oblasti digitalnih medija i komunikacija svršeni studenti mogu naći posao u marketingu, advertajzingu, ivent menadžmentu, radiodifuziji, ali i u oblasti foto i video produkcije. Što su se pokazala kao neka od ključnih zanimanja u vremenu kada je većina nas morala da radi od kuće i “preseli” posao na Internet.

Najpopularnij i najplaćeniji poslovi u sektoru digitalnih medija i komunikacija za koje se školuju studenti Fakulteta društvenih nauka su sledeći:

Stručnjak za digitalni marketing – na toj poziciji ćete se susresti sa mogućnošću da lično vi pomognete kompaniji ili industriji da razvijaju svoj brend, promovišu ga, plasiraju svoje proizvode i usluge na najbolji mogući način. Posao donosi veliki broj poznanstava, dobru zaradu, ali i mogućnost da od svoje karijere napravite pravi bum na tržištu i budete veoma traženi.

Medija planer – pozicija na kojoj ste uvek u srži svih važnih događaja i dešavanja. Vaš zadatak je da pored toga što ćete uživati u poslu i plati budete i spremni da kreirate akcione planove i strategije za reklamne kampanje.

Stručnjak za odnose sa javnošću, poznatiji kao PR – stručnjak u ovoj oblasti će pored dobrih finansija biti i veoma bitna ličnost u svakom društvu, a naročito u kompanijama. Glavni zadatak PR-a je da stvori i održava povoljan imidž svog klijenta, a poseban je izazov rešiti sve probleme u vreme krize što daje posebnu čar ovakvom poslu. Dinamika i plata ovde idu ruku pod ruku, a često je i veoma zabavno, naročito za mlade.

Izvor: espreso.co.rs