Vlasnik restorana u Grčkoj zagorčao medeni mesec mladencima: Zbog astronomskog računa koji im je ispostavio dospeli su u svetske medije

|

Mladi bračni par iz Kanade, Lindsi i Aleks, rešili su da medeni mesec provedu na jednoj od najatraktivnijih letnjih destinacija u Grčkoj, ostrvu Mikonos. Međutim, ono što im se tamo dogodilo, najblaže rečeno, može se opisati kao prevara, zbog koje su završili u medijima širom sveta.

Novopečeni supružnici seli su u jedan restoran na obali Mikonosa a na stolu nije bilo cenovnika niti karte pića. Kažu, konobar ih je odmah pitao da li žele da jedu ostrige i pre nego što su odgovorili, nastavio je s pitanjem: “Dvanaestak?”.

Par je ostao zatečen pitanjem i pomalo uplašen. Uzeli su ostrige, misleći da je količina koju im je ponudio konobar standardna porcija te za cenu nisu pitali.

On je naručio pivo, ona je zatražila listu koktela, ali konobar je počeo da joj nabraja žestoka pića i tako nekoliko puta, nakon čega je shvatila da se neće uspeti da se sporazume, te je uzela Aperol špric.

Kada su zatražili račun usledilo je neprijatno iznenađenje. Konobar im ga nije uručio za stolom, već je pozvao Aleksa u “zadnju sobu“ i tražio 400 evra za ostrige, pivo i Aperol špric. Zbunjeni 30-godišnjak zahtevao je specifikaciju i račun, ali konobar mu je okrenuo ekran računara na kojem je sve bilo ispisano na alfabetu…

Nemajući kud, platio je traženi iznos, želeći samo da sve što pre završi i da odu iz restorana, a potom i iz Grčke. Idući prema hotelu, izračunali su da su po ostrigi platili 29 evra.

Skratili su medeni mesec, vratili se kući u Tornoto i rešili da se o neprijatnom iskustvu oglase u medijima, kako drugi turisti ne bi prošli kao oni. Kažu, dobro je da su kod sebe imali toliko novca. Vlasnik spornog restorana stvar vidi sasvim drugačije.

Upitan za komentar slučaja, bez puno uzbuđenja za “Grik Siti Tajms” dao je odgovor.

“Verujemo da je vrednost iskustva koje nudimo gostima velika i nemamo nameru da objašnjavamo zašto naplaćujemo više od supermarketa ili tradicionalne konobe, što može da bude divno, ali sasvim drugačije od onoga što mi nudimo”, rekao je vlasnik restorana.

On je takođe utvrdio da bračni par pokušava da privuče pažnju pričom o računu i da “nijedna odrasla osoba ne bi naručila obrok a da prethodno ne proveri cenu”.

Dimitrios kaže da je posle “desetina“ sličnih tvrdnji da je osoblje u restoranu odbilo da da jelovnik sa cenama na njemu, odlučio da na ulazu postavi tri table sa njima, tako da se slučaj više nikada ne bi ponovio.

Izvor: blic.rs