Najefikasniji trik za uštedu novca: Svako veče proverite stanje u novčaniku i uradite jedno – Novac će se gomilati

|

Novac je uvek aktuelna tema, a u poslednje vreme internetom kruže razni sistemi za uštedu. Međutim, nisu svi lako primenljivi, imajući u vidu zarade i troškove naših sugrađana. Prema mišljenju Dušana Uzelca, urednika portala “Kamatica” je da svake večeri proveravate svoj račun.

“Odlična je ideja da proverite koliko vam je novca ostalo i sve što prelazi preko okrugle sume prebacite na štednju”, rekao je Uzelac gostujući u emisiji Jutro na TV Prva.

Primera radi, ako na računu imate 28.550 dinara, te večeri prebacite 550 dinara na štednju. Ili, ako vidite da je ostalo 16.220 dinara, onda 220 dinara ide na štedni račun. I tako dalje, sve do kraja meseca.

Isto možete primeniti i na svoj novčanik. Svake večeri, sitne apoene odvajajte u zasebnu kutiju. Na forumima posvećenim ovoj temi na internetu kažu da su neki uspeli da uštede i po više stotina evra godišnje na ovaj način.

Savet Dušana Uzelca ima svoju psihološku osnovu.

“Kad svake večeri kontrolišete svoj račun, imate tačan uvid u to koliko novca trošite. Sigurno ćete se često zapitati – pa, šta sam sve kupio danas, na šta su otišle pare. A to je put ka upravljanju novcem”, objašnjava Uzelac.

Izvor: espreso.co.rs