“Nadam se da se neće pogoršati”: Novak zabrinuo navijače zbog povrede zgloba – Da li će Đoković moći sutra na teren?

|

Srbija je nakon velike drame i preokreta uspela da savlada Češku na Junajted kupu i plasira se u četvrtfinale gde naš tim čeka domaćin, Australija.

Poen odluke ekipi Viktora Troickog doneo je miks dubl u sastavu Hamad Međedović i Olga Danilović, te može da raduje što je Srbija i bez Novaka Đokovića u meču odluke došla do pobede. Doduše, Novakovi saveti sa klupe bili su od ogromnog značaja za pozitivan ishod meča.

Ono što ne raduje navijače je Đokovićeva povreda zgloba i veliko je pitanje da li će Novak biti na terenu protiv Australije. Na konferenciji za medije nakon pobede protiv Češke Đoković je imao samo reči hvale za Olgu i Hamada.

“Veoma sam ponosan na svoje saigrače. Dosta sam se nervirao gledajući odlučujući meč sa klupe. Velike zasluge pripadaju Olgi i Hamadu, jer su pobedili češki dvojac koji nije imao šta da izgubi”, započeo je Novak, a zatim sve zabrinuo kada je otkrio stanje njegove povrede:

“Nadam se da se situacija neće pogoršati. Osetio sam to na zagrevanju pre meča i tražio sam pomoć pre, tokom i posle meča. Nije mi prvi put da se suočavam sa nečim ovakvim u svojoj sportskoj karijeri. Znao sam da se snađem i da dobro završim meč. Verujem da mogu dobro da se oporavim i da budem spreman za naredni duel”, rekao je Novak.

Zatim je Đoković u dahu nastavio:

“Naravno, situacija sa zglobom je malo zabrinjavajuća, ali uzbuđen sam što mogu da doprinesem da moja zemlja napreduje. Suočavanje sa domaćinom obezbediće sjajnu atmosferu na terenu i borićemo se do kraja”, zaključio je kralj tenisa.

Izvor: kurir.rs