“Kad me šlog nije strefio”: Naručili dva soka i pice na Zlatiboru i ispraznili novčanik – “Znali smo da je skupo, ali ovo je bezobrazno”

|

Nije čudno da u turističkim centrima ugostiteljske usluge budu skuplje nego van njih, posebno u vreme odmora i u špicu sezone. Gosti to i očekuju i uglavnom su spremni da plate koji dinar više. Međutim, iz sezone u sezonu sve je više onih koji ostaju šokirani i zgroženi kada dobiju račun.

“Bili smo na Zlatiboru, na koji idemo godinama, otuda smo rodom i podrazumeva se da skoknemo na piće. Nisam ni gledao cene i naručili smo piće i pice, znajući da će biti nešto jače cene nego u Beogradu, ali eto, ne izlazimo svakog dana, sezona je i tako dalje”, rekao je Miloš T. koji je za novogodišnji odmor otišao u svoj rodni kraj.

Kako kaže, kada je došao račun, progutao je knedlu, jer nije bio siguran da li će uopšte imati dovoljno novca da plati toliku sumu!

“Koka kola 520 dinara, sok od borovnice isto 520, kisela voda 380, pica kaprićoza 1.650 i pica fungi 1.600, ukupno 5.190 dinara. Kad me šlog nije strefio”, kaže on.

Možda se, kaže Miloš, ne bi toliko čudio, da pre samo mesec dana nije bio na službenom putovanju u Italiji, kada je sa nekoliko kolega na glavnom trgu u Rimu popio čuveni espreso, sok i pojeo sladoled i račun im je bio manji.

“Poslao sam kolegama sliku ovog računa, a dobio sam samo jedan odgovor, koji su drugi lajkovali: “Ovce su za šišanje”. Nisam mogao više da se složim”, zaključuje Miloš.

Izvor: alo.rs