Na snazi meteo alarm zbog vremenskih nepogoda: Stižu pljuskovi, grmljavina i grad – RHMZ izdao 3 upozorenja za danas

|

Danas će u Srbiji biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, na istoku i jugu Srbije i sa sunčanim intervalima.

Moguće i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina lokalno, u zoni pljuska i jak vetar. Duvaće slab do umeren severni i severoistočni vetar.

Najniža temperatura od 16 do 21, a najviša dnevna od 30 na severu do 35 stepeni na jugu i istoku.U Beogradu će biti promenljivo oblačno povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Najniža temperatura biće od 19 do 21, a najviša dnevna oko 32 stepena.

RHMZ izdao je upozorenje za područje Srbije i jedno za Beograd zbog kratkotrajnih vremenskih nepogoda koje se očekuju danas i sutra.

Zbog kiše, grmljavine i ekstremno visokih temperatura na snazi je danas narandžasti i žuti meteo alarm.

Narandžasti meteo alarm upaljen je za delove zapadne i jugozapadne Srbije, kao i za područje Šumadije, a meteorolozi su prognozirali kišu i grmljavinu u ovim krajevima.

U ostalim delovima Srbije, zbog kiše, grmljavine i visokih temperaratura na snazi je žuti meteo alarm.

Sutra osetno niža i prijatnija temperatura uz razvoj oblaka i moguću pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Dnevne temperature bi bile malo ispod 30°C u većini krajeva. Vetar slab severnih pravaca, u zoni pljuskova na kratko pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 21°C, a maksimalna od 27°C na severu do 33°C na jugu Srbije. Uveče je moguća pojava kratkotrajne kiše. Temperatura u 22h od 18°C do 23°C.

U sredu i četvrtak prijatnija temperatura uz dnevni razvoj oblaka i moguću pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Izvor: kurir.rs