Meteorolog otkriva da li je zimi napokon došao kraj: Za vikend temperatura i do 20 stepeni, a evo kako će biti naredne nedelje

|

Nakon kratkotrajnog, ali jakog zahlađenja sa kišom i snegom, u Srbiji je od danas usledila stabilizacija vremena, međutim i dalje je vetrovito i hladno vreme. Očekuje se otopljene u narednim danima, pa nas očekuje pravo prolećno vreme.

U petak ujutru se u severnim i zapadnim, a u subotu ujutro i u ostalim delovima Srbije očekuje slab do umeren mraz, pa je neophodna adekvatna mera zaštite poljoprivredne i ratarske kulture.

Jutarnja temperatura će u petak iznositi od -3°C na severozapadu do 3°C na istoku Srbije, a u Beogradu oko 0°C, dok će maksimalna dnevna biti od 9 do 13 stepeni, a u Beogradu do 12°C.

U subotu ujutro biće od -5 do 0°C, a tokom dana od 13 do 17°C, u Beogradu oko 15 stepeni. I petak, a i subota će u toku dana biti sunčano vreme.

U nedelju se očekuje sunčan i pravi prolećni dan, a on će biti najtopliji u narednom periodu. Maksimalna temperatura iznosiće do 20 stepeni.

Početkom naredne nedelje će nad Srbijom biti više oblaka, pa se očekuje da bude malo hladnije vreme, ali i dalje toplo za ovo doba godine. U većini Srbije biće promenljivo oblačno, a ponegde i sa slabom kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

U većini predela će maksimalna temperatura biti oko 15 stepeni. Dakle, nakon aktuelnog zahlađenja, od vikenda će temperature opet biti uglavnom iznad proseka za ovo doba godine.

Jačeg zahlađenja nema na vidiku, prema trenutnim prognozama, a poslednji dani zime i prvi dani proleća biće u znaku lepog prolećnog vremena.

Izvor: kurir.rs