Masimo nije želeo saradnju sa Bregovićem: Malo ko zna pravu istinu, a evo zašto je došlo do toga

|

Poznati pevač iz Hrvatske, Masimo Savić, jednom prilikom priznao je da mu je žao što nije prihvatio saradnju tokom svoje karijere sa Džonijem Štulićem i Goranom Bregovićem, koji su veoma uspešni.

Kako je Masimo ispričao tada, Džoni je želeo da bude producent njegovog prvog albuma.

– Džoni je hteo da bude producent prvog albuma Doriana Graya i čim se vratio iz Amerike, rekao je to Siniši Škarici. Mislim da je u SKUC-u slušao moj bend. Tada je izjavio da je po celoj Americi tražio nešto što je tu u Zagrebu. U sledećih par dana stigao je poziv od Škarice, koji mi je rekao da Štulić želi biti naš producent za naš prvi album “Sjaj u tami”. A “Sjaja u tami” još nema, nije čak ni postojao – rekao je tada pevač, a onda dodao sledeće o Bregoviću:

– Kada je Alen Islamović izašao iz Bijelog Dugmeta, Bregović je tražio pevača, ali se jednostavno nismo našli. Ja sam trebao biti taj koji će pevati kao momci pre mene i onda idemo dalje. Iako je Brega imao čistu ideju, nas dvojica sa gitarama napred, nešto kao Stonsi. Ideja je bila dobra, ali se nisam napalio na to, pa je sve ostalo da visi u vazduhu – rekao je pevač tada i dodao:

– Naravno da mi je žao. Kako i nije.. Jako mi je žao što u tom trenutku nismo počeli da radimo nešto kreativno i dobro. Da jesmo, ostavili bismo veliki trag. Trebali smo otići u studio i snimiti nešto tada, ali nije se moglo tek tako. Nisi jednostavno mogao reći: “Ajmo da se nađemo popodne kod mene kući i da snimimo pesmu”. Morali su da se rezervišu dani u studiju.. – rekao je Masimo i otkrio kako su poznati muzičari reagovali na to odbijanje.

– Ni Bregović, a ni Zoran Redžić, ni bubnjar Điđi Jankelić… baš niko se nije naljutio. Nisu imali priliku da vide kako bi sve to funcionisalo, pa nisu imali zašto ni da se ljute. Goran, koji je mnogo maštovitiji čovek, on je video da bi to moglo da zvuči mnogo dobro. Čuo je to i u svojim mislima je podigao temperaturu cele ove priče, ali ja nisam imao dovoljno elana – rekao je Savić tada.

Podsetimo, Masimo Savić napustio nas je u 61. godini, a vest je objavila ćerka Mirna.

Izvor: espreso.co.rs