Novak zablistao u Dubaiju: Upisao je prvu pobedu na turniru, pa slavio uz ples

|

Srpski teniski as Novak Đoković zabeležio je prvu pobedu na egzibiciji u Dubaiju, gde se pre svega dobro zabavljao. Prvo je bilo najavljeno da će mu ribal biti Feliks Ože-Alijasim, pa potom Holger Rune, da bi na kraju igrao sa 193. igračem na ATP listi, 26-godišnjim Austrijancem Sebastijanom Ofnerom, koga je savladao posle tri seta.

Što se meča tiče, Đoković je bolje otvorio, poveo je sa 3:0. Ipak, to nije pokolebalo Ofnera koji se vratio izgubljeno. Igrači su potom do kraja seta čuvali servise, pa se otišlo u taj-brejk gde je bolji bio Austrijanac.

Nije želeo da izgubi i ovaj meč, podigao je obrtaje u drugom segmentu i rivalu nije prepustio nijedan gem. Odlučujući treći set se igrao do 10 poena i tu se Nole bolje snašao u ključnim trenucima i doneo pobedu i bod “sokolovima” koji ipak nije bio dovoljan za konačan trijumf.

Ipak, sve nas raduje to što se srpski as veoma dobro zabavljao na terenu, pa to može da raduje pred novu sezonu koja je iza ugla.

Kao što je i Novak posle meča rekao, na ovakvim egzibicijama je ipak najvažnija zabava, a u drugom planu je rezultat: Đoković (Sokolovi) – Ofner (Zmajevi) 2:1 (6:7, 6:0 – 10:7). Treći set je igran ko i prvi osvoji deset poena, a Đokovićev pobedonosni udarac bio je zaista neodbranjiv.

Iako je <novak pobedio,="" njegov="" tim="" sokolovi="" se="" nisu="" plasirali="" u="" finale="" svetske="" teniske="" lige="" dubaiju.="" za="" prvo="" mesto="" boriće="" jastrebovi="" i="" zmajevi="" subotu="" od="" 15="" časova.=""

Ipak na ovom nadmetanju nivo igranja nije najbitniji, ali je dobro kad se trijumfuje. Novak je tako slavio prvi put nakon što je na startu izgubio od Aleksandra Zvereva, a drugog dana nije igrao jer se nije osećao dobro, pa nijehteo da izađe da igra sa Nikom Kirjosom.

Izvor: kurir.rs