“Ljudi, kako možete” – Andrea pobesnela na srpske turiste: “Svakog dana strahujem za dete, uništavate raj”

|

“Prelepa plaža, raj na zemlji, a onda zateknete ovo…”, stoji u objavi Srpkinje kojoj je dojadilo da se svakoga dana bori sa smećem na plaži. Kako ističe u svojoj objavi, ne želi da proziva Srbe koji letuju isto gde i ona, već da ih zamoli da pokupe iza sebe.

Andrea je na Fejsbuk grupi “Grčka info” objavila post koji je pokrenuo salvu komentara. Srpkinju koja sa detetom letuje u Grčkoj posebno nevira nekultura pojedinih turista, koji ne vode računa o higijeni.

Ostaci od hrane, ambalaže, konzerve, flaše i pikavci koje ljudi ostavljaju za sobom često mogu da nam pokvare užitak na letovanju. Zato je Andrea rešila da svima očita lekciju iz ekologije i osnovne kulture opisujući šta ona zatiče svakog dana.

“Dobar dan. Kako se na plaži uglavnom čuje naš jezik, pišem ovde. Zašto? Kako možete? Zar je tako teško pokupiti smeće i odneti u kantu (raspoređene su na svakih 20 metara)? Da li vam stvarno ne smeta kad dođete na plažu i peškir spustite na ovo? Plaža je prelepa, raj na zemlji, ali ovo uništava ceo utisak. Prvo treba da skupljam smeće da bih mogla da spustim svoj peškir, a onda da strahujem koje će “blago” iskopati moje dete igrajući se u ovom divnom pesku. A kad talasi zapljusnu, pa kad sve ovo pokupe, predivno more postaje đubrište… Srećom pa bar to brzo prođe. Cilj objave nije da prozivam, nego da zamolim da svi pokupimo iza sebe. Nije teško”, poručila je Andrea u grupi “Grčka info”.

Njena objava pokrenula je komentare pa su se mnogi složili da ovakvo ponašanje treba kažnjavati.

“Treba uvesti kazne 300 eura, pa bi se svi naučili pameti. Nažalost, istina je. Na plaži smo gde ima svaki set ležaljki svoju kantu za smeće ( sa sve kesom koju čim napuniš menjaju) plus kao mala kiblica za cigarete. I opet je sve po plaži i da nažalost samo se naš jezik čuje…”, ređaju se komentari na Andreinu objavu.

Izvor: blic.rs