Jedina porodična slika selektora Pešića: Supruga izgleda kao dama, a deca pravi manekeni

|

Evropsko prvenstvo je u toku, i naši košarkaši ovih dana biju bitku za bitkom na parketu, a vodi ih naš proslavljeni trener Svetislav Pešić.

Iako je pažnja javnosti usmerena u značajnoj meri na našu reprezentaciju pa i na živote članova ekipe, decenijama unazad porodica Svetislava Pešića nekako je uspevala da prođe “ispod radara”.

Porodica Svetislava Pešića u najužem sastavu sačinjena je od njegove supruge Vere Blažević, sina Marka i ćerke Ivane. Vera je nekada bila košarkašica, igrala je za sarajevski “Železničar” s obzirom na to da odatle i dolazi. Pešić nikada neće zaboraviti da je znao kada ju je upoznao, da je ona žena njegovog života, a zajedno su odgajili dvoje dece u uspešne odrasle ljude.

Marko je sportski direktor u Bajernu, a Ivana je u Barseloni i oboje žive košarkaške živote. Ivana se udala za Jaglu, doskorašnjeg reprezentativca Nemačke, dok Markova supruga jedina nije u košarci, ali voli sve Pešiće i navija za njih. Fotografija na kojoj se može videti porodica Svetislava Pešića jedna je od retkih koje su za sve ove godine bile dostupne javnosti.

Izvor: story.rs