Izašla detaljna vremenska prognoza za zimu: Vreme nam neće ići na ruku – Do ovog datuma ćemo morati da uključimo grejanje

|

Ovih dana jedna od glavnih tema u medijima je predstojeća grejna sezona i da li će Srbija uspeti da nabavi dovoljno energenata kako bi svi građani mogli da se kvalitetno greju tokom predstojećih hladnih meseci.

Prema prognozama meteorologa Ivana Ristića, vreme nam baš i neće ići na ruku. Neće biti ekstremno hladnih talasa, ali temperature će svakako zahtevati pojačano grejanje.

“Hladnije vreme, kada će srednja temperatura pasti ispod 12 stepeni Celzijusa, to jest kada grejanje treba da počne očekuje se več tokom treće dekade oktobra. Tokom novembra se ne očekuju neki bitniji toplotni talasi ali ni ekstremno hladni, ali će grejanje biti neophodno zbog dosta tmurnih i hladnih dana”, kaže Ristić.

Kako dalje navodi, prva dekada decembra bi mogla da ima nekoliko snežnih i ledenih dana, a popuštanje hladnoće će se desiti u drugoj dekadi.

“S tim što se za kraj decembra i početak nove 2023. godine ponovo vraća zima. Januar hladan povremeno sa snegom, postepeni porast temperatura i najava proleća u drugoj polovini februara”, prognozira meterolog.

Izvor: espreso.co.rs