Ispovest srpskog Loto milionera: Nakon velikog dobitka usledili su problemi i razočarenja

|

Zoran M. iz okoline Valjeva jedan je od srećnih dobitnika igara na sreću u Srbiji. On je pre sedam godina dobio veliki novac, koji je njemu i njegovoj porodici u potpunosti promenio život, ali ne bi se reklo na bolje.

Naime, od kada je dobio veliki novac, Zoran se suočio sa raznim problemima i prevarama o čemu je odlučio da progovori i posavetuje ljude koji dođu do velikog novca.

Vest da su Zoran i njegova porodica dobili ogromni novac brzo se proširila selom, i tu su počele nevolje novopečenog milionera.

“Imam sina, ćerku i suprugu, svi smo se jako obradovali dobitku i velika radost je nastala u kući. Imali smo određene dugove koje smo tada mogli da vratimo i stvari koje su nam bile potrebne, ali nismo mogli da ih priuštimo. Takođe, morali da sednemo za porodični sto kako bismo videli šta ćemo sa ostalim novcem, koji je bio ogroman. Niko od nas nije imao iskustva u velikom poslu i ulaganju”, započinje svoju priču Zoran M.

“Nešto smo odmah potrošili na renoviranje kuće, kupovinu automobila i jednog stana u gradu. Ostatak smo planirali da ostavimo kako bismo pokrenuli neki posao. Međutim, tu su nastali problemi. Pojavili su se razni prevaranti, sa filmskim pričama o basnoslovnoj zaradi”, nastavlja Zoran, koji ne krije razočarenje što su ga najpre prevarili rođaci.

“Došli su kod mene sa jaguarom i ferarijem. Poverovao sam o priču o nekretninama. Navodno se jedan od skupih stanova prodavao na licitaciji tog u Beogradu i dogovorili smo se da ga kupimo po nižoj ceni i da se utalimo. Dao sam im keš koji sam imao kod sebe, dok su oni meni ostavili kola kao garanciju. Ispostavilo da kola pripadaju agenciji za iznajmljivanje, a njih više nisam video”, otkriva Zoran.

Nakon toga, želeći da uđe u biznis, povezao se sa čovekom koji se predstavljao kao advokat koji navodno ima veze u Ministarstvu. On mu je dosta novca za potrebne dozvole i takođe se više nikad nije pojavio.

“Tek kada imaš veliki novac, shvatiš koliko je pohlepnih ljudi oko tebe. Novac menja psihu, ličnost, karakter i ne treba zavideti bogatima. Sada živim sa grižom savesti što nisam obezbedio porodicu i što sam sve protraćio zbog tih ljudi. Zato bih voleo da kažem svakome ko dođe do velikog novca – to nije sreća, od opreza možeš da poludiš i izgubiš poverenje u najbliže, a na kraju te prevari i izvoza neko za koga si mislio da je jedini siguran i ozbiljan igrač”, savetuje za kraj Zoran M.

Izvor: espreso.co.rs