Ukoliko imate ovakav plac, možete ga prodati za debele pare: Zbog jedne stvari kupci izdvajaju i milion evra

|

U oglasima za nekretnine u Srbiji sve je više ponuda za kupovinu zemljišta sa izvorom pijaće, mineralne ili termalne vode. Prema našem zakonu, izvori vode ne mogu se eksploatisati bez vodne dozvole i svi izvori se nalaze u vlasništvu države. Ipak, ovakve parcele nude se po visokim cenama, jedan ar košta prosečno 3.000 do 4.000 evra u zavisnosti od lokacije, dok hektari dostižu cene od pola miliona, pa do milion evra.

U okolini Valjeva, posebno u delu oko Povlena i Divčibara, nudi se zemljište sa izvorima mineralnih voda. Jedno od takvih nalazi se u selu Oglađenovac.

“U pitanju je parcela na kojoj je moguće izgraditi objekte za aktivaciju banjskog turizma. Katastarska veličina parcele je 1.5 hektara. Posedujem svu prateću dokumentaciju o kvalitetu prirodne mineralne vode za piće. Cena po aru je 3.167 evra, dok je cena ukupnog zemljišta 475.000 evra”, ističe vlasnik parcele.

Prodaju se i zemljišta ne samo sa pitkom, već i sa geotermalnom vodom. U blizini magistralnog puta Temerin Bečej u južnom Banatu, prodaje se zemljište na kome se nalaze izvori termalne vode temperature oko 76 stepeni.

“To je potez kroz koji se provlači žila Morahalom banje. Zemljište je 25 kilometara udaljeno od Novog Sada i idealno je za više namena. To je idealna prilika za izgradnju velnes i spa centra, hotela, odmarališta i kompletnog kompleksa banje staklenika, plastenika ili radne hale, jer su utrošci energije minimalni. Cena je 1.500.000 evra ili 3.464 evra po aru”.

Izvor: mondo.rs