Indijski guru na motoru stigao u Srbiju: Jelena Đoković se upoznala sa njim, pa objavila zajedničku fotografiju

|

Indijski guru Sadhguru je stigao juče u prestonicu. Centar grada juče je bilo zakrčen, jer se poznati indijski guru na motoru zadržao par sati i u Beogradu.

Sadhguru, ili Jaggi Vasudev, krenuo je 21. marta na 30.000 kilometara dug put kroz Evropu i Bliski istok u pokušaju da „spasi tlo“, upoznajući slavne ličnosti, ekologe i uticajne ljude u desetinama zemalja na tom putu.

Krenuo je iz Londona, a kraj puta biće u južnoj Indiji, gde Fondacija Iša već sprovodi projekat velikih razmera „Kaveri zove‟, a naravno da je među svim poznatim ličnostima bila i Jelena Đoković, koja je fotografijom ovekovečila susret te istu objavila na Instagramu.

Ispod pomenute fotografije napisala je: „Danas je kroz Beograd prošao Sadhguru i pričao o bitnosti očuvanja zemljišta jer postaje sve više osiromašeno. Naše voće, povrće i žitarice koje uzgajamo i jedemo nemaju više istu nutritivnu vrednost kao nekada… danas nam treba 8 pomorandži da zamene onu jednu sočnu od pre samo 10 godina.

Zbog toga nas poziva da mu se pridružimo u njegovoj kampanji podizanja svesti o bitnosti očuvanja zemljišta i naravno, poziva nas da promenimo navike zarad našeg zdravlja, a i zdravlja naše dece i planete. Ja sam se rado odazvala pozivu i sa velikom zahvalnošću ga ispratila dalje… ima jos 75 dana vožnje motorom da stigne do Indije.‟

Duhovni svet Jeleni nije stran i poznato je da ona praktikuje meditaciju već godinama. Kad god je u prilici da upozna nekog iz ovog sveta, kao što je i Mohanđi dolazio već nekoliko puta, Jelena često bude u društvu tih ljudi.

Izvor: zadovoljna.nova.rs