Goran Bregović priznao da mu ovo nikad nije dosta: Evo na šta je dao preko 35 miliona evra

|

Goran Bregović je tokom svoje duge i uspešne karijere imao veliku zaradu, a novac je ulagao u nekretnine. On godinama gradi uspešnu karijeru i stvara muziku koja je veoma popularna širom cele Evrope.

On je novac koji je zaradio uložio u nekretnine, pa danas mnoge od njih izdaje, a njegova kuća na Senjaku je jedna od omiljenijih lokacija za snimanje filmova i serija.

Jedan dan snimanja kod muzičara košta između 1.000 i 3.000 evra, u zavisnosti od nekretnine koju izdaje.

Njegova kuća u Tolstojevoj ulici bila je u seriji „Državni službenik“, kao kuća lika glumca Nikole Pejakovića.

On je tu kuću gradio tri godine. OKo nje su visoki garažnim vratima na daljinsko upravljanje, a dvorište se ne može videti sa ulice. Postavio je i videonadzor, kako bi se zaštitio od lopova.

On takođe ima i imanje koje je pored ove vile, napravio je objekat poput sale za slavlja.

„Unutar kuće se nalazi firma kojoj je iznajmio prostor. To je samo jedan deo vile koja je njegova, dok je drugu polovinu sačuvao za sebe, jer ipak želi da ima deo za sebe kako bi mogao da se odmori“, rekao je izvor blizak muzičaru.

„Tu je trebalo da bude ogroman muzički studio u kom bi on pravio muziku, međutim, nije poznato da li će do realizacije doći. To je samo prostor gde on boravi, kada kuću u kojoj živi iznajmi za snimanje. Na taj način zarađuje siguran novac i ako u jednom trenutku odluči da napusti muziku, moći će da živi od izdavanja. Jedan snimajući dan kod Bregovića košta između 2.000 i 3.000 evra.“, rekao je izvor.

U njegovim kućama snimalo se i nekoliko muzičkih spotova, kao i serije „Klan“ i „Žene sa Dedinja“.

„Nema cenkanja s Bregom, cena je fiksna, on nikome ne daje popust i to se zna. Za neke žurke i svadbe cena ide i do 3.000 evra“, rekao izvor za domaće medije.

Brega u svom vlasništvu ima preko 30 kuća, stanova kao i garsonjera čija je vrednost preko 35 miliona evra.

On je u Zagrebu kupio zgradu od 550 kvadrata, koju izdaje za 5.500 evra mesečno, u Perastu dve kuće i starački dom, na Jahorini ima nekretninu od 450 kvadrata, kao i petnaestak kuća u Beogradu, stanove u Parizu, Istanbulu i još nekim gradovima. Svaka njegova vila procenjena je reko milion evra.

On je jednom priznao da je ćerkama rešio da kupi po jedan stan u Beogradu, a svoju strast koju ima prema kupovini nekretnina, objasnio je kao strah od siromaštva.

„Celog života imam strah od siromaštva. Nije to kao kod nas, kad si na ulici, nemate tetku da odete na ručak, nemate ujaka da pozajmite novac. Dugo me je držao strah od siromaštva. Ako pogledamo unazad, ja sam zbog tog straha kupovao previše stvari. Sada više ne brinem o sebi, imam i decu, pa isti taj strah imam i za njih“, rekao je za „Story“ ovaj nekadašnji roker. “Dosta sam kasno dobio naslednice, kada si mlađi, verovatno ne razmišljaš o tome da imaš malu decu koja mogu ostati bez roditelja rano. Kao stariji, trudiš se da brineš o njima više nego mlađi roditelji. Voleo bih da znam, ako ipak umrem, da su mi one obezbeđene“, rekao je Brega.

On često govori koliko nekretnina poseduje, kao i koliko novca u njih ulaže, ali i koliko zarađuje, jer on ne voli da se hvali time i trudi se da privatni život drži u tajnosti. Ali, nikako nije mogao da sakrije da je i kao frontmen Bijelog dugmeta, i kao kompozitor filmske muzike, i kao vođa Okestra za svadbe i sahrane, zarađivao velike sume novca.

Podsetimo, Bregović je oženjen nekadašnjom manekenkom Dženanom Sudžuk, i sa njom ima tri ćerke, Emu, Unu i Lulu. Iz ljubavne veze koju je imao u ranoj mladosti, Bregović ima i ćerku Željku, od koje ima i unuku Bianku.

Izvor: nova.rs