Glavni Novakov sponzor oglasio se saopštenjem: “Kontaktiraćemo ga što je pre moguće”

|

Osim što bi zbog deportacije iz Australije mogao da ostane bez pozicije najboljeg tenisera sveta, Novak Đoković mogao lako da se suoči sa i ozbiljnim finansijskim posledicama kada su u pitanju sponzori.

Naime, Đoković već dugo nosi opremu marke “Lakost” i to mu je najunosniji marketinški ugovor, koji je nedavno obnovljen. Međutim, posle događaja u Melburnu i neslavnog epiloga, čelnici “Lakost”-a su se oglasili i najavili razgovore sa najboljim teniserom sveta.

U saopštenju nije otkriveno mnogo detalja, ali po svemu sudeći, dve strane ugovora očekuje ozbiljan razgovor.

“Australijske vlasti su poništile vizu Novaka Đokovića. Kao rezultat toga – neće moći da učestvuje na Australijan openu. Što je pre moguće stupićemo u kontakt sa Novakom Đokovićem kako bismo se osvrnuli na stvari koje su se desile dok je bio Australiji”, stoji u saopštenju iz firme “Lakost” i svima poželeli dobar turnir.

Novaku ugovor sa “Lakostom” donosi ozbiljnu svotu novca na godišnjem nivou, a u 2021. godini je prema pisanju “Forbsa”, od sponzora zaradio 30 miliona dolara. Prema pisanju svetskih medija, Đoković je ugovor sa “Lakostom” produžio u avgustu prošle godine i on je trebalo da važi do 2025, a srpski teniser da zaradi 40 miliona evra.

Izvor: telegraf.rs