Estrada u peticiji protiv zidanja tri kule na Bežaniji: Brena i Saša prednjače – Ne žele da ih komšije gledaju dok se kupaju u bazenu

|

Veliki broj javnih ličnosti koji stanuju na Bežanijskoj kosi potpisali su peticiju koja se protivi izgradnji kompleksa tri kule u njihovom naselju. Među njima su i Lepa Brena i Boba Živojinović, Saša Popović, Aco Pejović, Bane Obradović, Filip Živojinović, Aleksandra Prijović i drugi.

Konkretno, vlasnicima karingtonki smetaju kule, kako zbog navedenih razloga, tako i zbog toga što bi gledale direktno u njihova dvorišta. Time bi se, smatraju, ugrozila njihova privatnost, te ne bi mogli na miru da uživaju u svojim baštama i bazenima.

Inače, ovaj kompleks predviđa tri stambeno-poslovne kule sa zajedničkom bazom i podzemnom garažom, od kojih bi dve kule bile maksimalne visine od po 100 metara, što odgovara visini “Beograđanke”, a jedna 120 metara. To znači da bi oni koji bi radili ili živeli tu, mogli da gledaju Brenu, Popovića i ostale estradnjake kad god su u dvorištu ili dok se sunčaju i kupaju.

S druge strane, u saopštenju investitora stoji da je projekat finansiran od strane privatnih investitora koji su vlasnici zemljišta, te da će biti realizovan u skladu sa svim važećim propisima i procedurama.

“U planiranju ovog projekta posebno je vođeno računa da novi simbol Beograda ne ugrozi ekološke, saobraćajne i socijalne potrebe prostora i građana na Bežanijskoj kosi”, piše u saopštenju investitora.

Novinari Kurira upitali su Brenu za ovaj problem, ali ona nije bila rada da to komentariše.

“Ne mogu da pričam o tome, time se bave oni koji su zaduženi za to”, kratko je rekla pevačica, dok se Popović nije oglašavao na tu temu.

Izvor: kurir.rs