Dramatična svedočenja preživelih u napadu u Moskvi: “Pucali su ljudima u leđa, nastao je stampedo” – Pukom srećom izvukli žive glave

|

Posetioci koncerta u “Krokus siti holu” izjavili su za RIA Novosti da su teroristi pucali ljudima u leđa dok su bežali iz sale, a da oni koji su bežali nisu mogli odmah da izađu iz zgrade jer su vrata bila blokirana.

„U sali su vikali: ‘Lezi! Lezite!’, a u holu su se čuli povici: ‘Stoj’ i pucnjava, pucali su u leđa“, ispričao je za RIA Novosti jedan od očevidaca strašnog terorističkog napada.

„Ljudi su vrištali, a oni (napadači) su vikali: ‘Svi lezite, ne mrdajte se’. Ne znam kako smo uspeli da izađemo (iz sale), sedeli smo nedaleko od vrata i srećom, ta vrata su bila otvorena“, otkrila je jedna od preživelih.

Svedok napada, koji koristi Instagram nalog pod imenom Daveprimov, takođe je opisao šta se kobnog trenutka dešavalo u Korkusu.

„Upravo smo uhvaćeni u pucvanju u Krokusu. Upali su u salu, ne znam ko, teroristi, vojska, ko god da je bio u smeđoj odeći i počeli su da pucaju na ljude iz automatskih pušaka“, rekao je on, prenosi Skaj njuz.

Kako je dodao, došlo je do stampeda, svi su se gurali, nastala je opšta panika među ljudima.

Podsetimo, u terorističkom napadu na Krokus siti hol, prema poslednjim infomacijama ubijeno je više od 140 osoba. Posle pucnjave, veliki požar zahvatio je krov zgrade. U gašenju vatrene stihije učestvovalo je više od 700 vatrogasaca. Policija je privela 11 osoba među kojima i četvoricu napadača, od kojih je jedan priznao da mu je plaćeno da izvrši napad.

Izvor: nova.rs