Devojka zgrnula hiljade evra za mesec dana: “Svi u čudu pitaju kako, a nisam ustala iz kreveta”

|

26-godišnja devojka, Triparna Čakrabarti, zaradila je 6.000 evra za mesec dana, i to tako što je samo spavala.

Žurimo na sve strane, tempo života je veoma ubrzan, hteli bismo da završimo mnogo toga, te se veoma često dešava i da “ne stignemo” da spavamo. Prema preporukama koje je dala Nacionalna fondacija za spavanje, odraslim osobama potrebno je između 7 i 9 sati sna svake noći.

Ovo važi za osobe koje nemaju neke hronične zdravstvene probleme, ali istina je svakako drugačija – spavamo mnogo manje. Triparna Čakrabarti, 26-godišnja devojka, poslušala je savete lekara koji stalno govore da je “san pola zdravlja” i za mesec dana zaradila je čak 6.000 evra!

Devojka je bila učesnica u indijskom takmičenju u spavanju i pobedila je. Spavala je devet sati bez prestanka, 100 dana zaredom i tako postala prvi “šampion Indije u spavanju”. Ovo takmičenje na kom je Triparna osvojila 6.000 dolara (oko 6.011 evra), organizovala je kompanija koja se upravo bavi kvalitetom sna, a sve je organizovano sa ciljem da se proširi svest o važnosti ove navike.

U obzir su istraživači uzeli sve bitne faktore, a to su trajanje sna, da li je san lak ili dubol, vreme koliko je osoba budna i slično.

Za naše zdravlje san je jako važan jer spavanje jača organe, pokreće um i obnavlja telo, tako da izbegnite najozbiljnije efekte hroničnog nedostatka sna i spavajte dovoljno.

Izvor: mondo.rs