Snažno nevreme protutnjalo Srbijom: Kiša pada satima, grad veličine jabuke, grmi na sve strane (FOTO)

|

Snažno nevreme pogodilo je Srbiju, tokom popodneva sa severa Srbije proširilo se na ostatak zemlje.

Jak pljusak praćen grmljavinama i olujnim vetrom, a ponegde i gradom,oštetilo je mnoga vozila, a sručilo se na Lazarevo i Bački Petrovac.

Kao da je pao sneg u Sečnju, zabelelo se poprilično.

Nevreme je oko 15 časova zahvatilo šire područje Beograda. Pre nego je počela kiša, veoma jak vetar divao je i lomio grane, a i nosio je delove fasada i krovova. Toliko je jako grmelo u nekim momentima, da su se i prozori zatresli.

Ulice su poplavljene, snažan vetar je obarao stabla, a grom je udario poletno-sletnu stazu na Aerodromu “Nikola Tesla” i napravio ozbiljno oštećenje, zbog čega su poletanja i sletanja aviona privremeno zaustavljena.

Nevreme se preselilo i na ostale delove Srbije. Na Dunavu kod Kladova jednog pecaroša je udario grom, te je sa teškim opekotinama prebačen u bolnicu.

U okolini Jagodine pao je grad veličine jabuke koji je i bušio krovove.

Grad je pao i na šire područje Zaječara.

Nevreme je drugi dan zaredom prošlo Srbijom i pogodilo kako Beograd tako i druga mesta u unutrašnjosti Srbije, a RHMZ upozorava i na nove padavine u narednim satima.

Republički hidrometeorološki upozorio je na jake pljuskove sa grmljavinom.

– Danas nestabilno sa lokalnom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa jakim plјuskom (preko 20 mm za kratko vreme), gradom i jakim ili olujnim vetrom u zoni padavina – stoji na sajtu RHMZ-a.

Upozorenje je takođe izdato i za Beograd:

– Nestabilno sa pojavom plјuskova i grmlјavina koji posle podne i uveče u pojedinim delovima grada ili okoline mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada i jakog vetra u zoni padavina – najavili su meteorolozi.

I u naredna dva sata očekuje se nevreme u južnim delovima Banata, Braničevskom okrugu, Pomoravlјu i na istoku Srbije gde će padati kiša slabog i umerenog intenziteta, a biće i plјuskova sa grmlјavinom i pojačanim vetrom.

– Oblačnost koja na severozapadu i severu Bačke uslovlјava kišu slabog do umerenog intenziteta i lokalne plјuskove sa grmlјavinom u naredna dva sata premeštaće se ka severu Banata -objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

Izvor: kurir.rs