Deca nakon rođendana završila u Tiršovoj: Pogledajte šta su progutala sa rođendanskom tortom

|

Jedna majka iz Beograda želela je da svom detetu priredi rođendansku proslavu iz snova, ne sluteći da će nakon iste dete morati da odvede u bolnicu. Dete koje je slavilo rođendan ali i još njih par, primljeno je u Tiršovu nakon žurke jer su im na snimku rendgena uočeni delovi ni manje ni više nego – žice!

Danas roditelji troše pravo malo bogatstvo na rođendane svoje dece, neki čak dižu i kredite u tu svrhu. Ulaže se mnogo – od dekoracije, odevne kombinacije, pa sve do rođendanske torte, sve mora da bude “pod konac”. Često torte imaju i više spratova, kao i razne figurice u obliku junaka iz omiljenih crtanih filmova, koje mogu da budu i opasne, što se u ovom slučaju i ispostavilo tako.

Upravo je jedna takva rođendanska torta pokvarila zabavu, nakon što je nekoliko dece progutalo žicu iz figurica koje su se nalazila na ovoj poslastici.

“Roditelji, obratite pažnju na fondan dekoracije na tortama, mafinima… Kako bi figurice mogle zadržati oblik, dekorateri često ojačavaju figurice čačkalicama, stiropor ok, žičicama… Par dece je sinoć završilo u Tiršovoj jer su progutali žičicu koja je držala uvo mede”, upozorava jedna korisnica Tvitera.

Kako Telegraf sazanaje, nijedno dete nije hospitalizovano i nije bilo nikakvih dramatičnih detalja, na svu sreću.

U Tiršovoj je za Telegraf potvrđeno da su u subotu primljena deca.

“Ali, niko nije hospitalizovan, svi su pušteni. Kod jednog deteta bilo je žice, ali ništa dramatično”, saopštili su iz Klinike.

Ipak, na roditelje se apeluje da povedu računa pri odabiru slatkiša za njihove najmlađe, upravo zbog ovakvih situacija.

Izvor: telegraf.rs