Dačić se oglasio nakon tvrdnji bivšeg premijera Živkovića da mu je tražio 50.000 evra mesečno: “Nema tih para…”

|

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić negirao je za Kurir tvrdnje da je svojevremeno navodno tražio Zoranu Živkoviću, bivšem premijeru Srbije, 50.000 evra mesečno za svoju stranku kako bi podržao njegovu vladu.

Dačić nije želeo da ulazi u detalje, već je kratko demantovao Živkovića.

“Nema tih para…Da je nudio i 50 milijardi evra, SPS nikada ne bi podržao Živkovića”, izjavio je Dačić za pomenuti list.

Podsetimo, nekadašnji predsednik Vlade Srbije Zoran Živković tvrdi da mu je lider socijalista Ivica Dačić svojevremeno tražio 50.000 evra mesečno kako bi bio podrška njegovoj stranci u vladi 2003. godine.

Kako je dalje naveo, septembra 2003. stranka Vuka Obradovića izdala je DOS koji je tada ostao bez većine od 126 poslanika u parlamentu.

“Jedan čovek, ne pominjem ga jer je nevažan, kaže mi da možda Dačić može da se kupi i dovede mi ga u rezidenciju. I Dačić kaže: “Jao, mi smo loše, dužni smo, sa jedno 50.000 evra mesečno rešili bismo svoje probleme”, ispričao je Zoran Živković u emisiji “Crveni karton” na Kurir TV-u.

Dodao je da bi SPS bio tiha podrška.

“Znači, ne moraju da glasaju, al je dovoljno da prisustvuju sednicama i prave kvorum. A ovaj što ga je doveo kaže: “Ja ću to da platim, ne mora država”, otkriva Živković i dodaje:

“I onda ja, ne mogu da verujem, kažem: “Ja sad treba da se sližem s vama dvojicom i plaćam Dačića i SPS da bi on podržao demokratske reforme. Marš napolje. I tako smo završili razgovor”, zaključio je bivši premijer Srbije Zoran Živković.

Izvor: kurir.rs