Da bi zaradio novac za ekskurziju Aleksa je okačio oglas za “okolokućne” poslove: Svi se dive njegovom potezu

|

Petnaestogodišnji Aleksa Vučić iz Banjaluke želeo je da majci finansijski pomogne oko troškova za njegovu ekskurziju te se dosetio maštovite ideje kako bi mogao da dođe do dodatne zarade. Naime, ovaj dosetljivi dečak je na drvo u naselju Borik okačio oglas za, kako je sam napisao, “okolokućne” poslove.

Aleksa je bio krajnje iskren i pošten, te je naveo da mu novac treba jer su oni i majka sa novcem “kratki”, a nije ni krio svoje mane, pa je u oglasu istakao da nije pouzdan radnik i da je van kondicije, a kao vrline je naveo to da je jači od većine petnaestogodišnjaka i da nije namćor.

Aleksina majka Biljana Vučić je samohrani roditelj, ali porodica nije na rubu egzistencije – žive od prvog do prvog, kao i većina ljudi današnjice.

“Nismo gladni, nismo žedni, ali ga opominjem da pripazi sa novcem jer je takva situacija. On je zamislio da ću ja podići kredit da bi on išao na ekskurziju, te je jedno veče seo i napisao oglas koji je ujutro zalepio na drvo”, ispričala je Biljana Vučić, majka dosetljivog dečaka.

Da je Aleksa okačio ovaj oglas saznala je tek kada ju je pozvala profesorka engleskog da da novac za njegovu ekskurziju.

“Ispočetka sam govorila ljudima da ako imaju neki posao da on uradi da tek tada mogu da daju pare, a ako nema posla da ne mogu da uzmem novac tek tako”, naglasila je Vučićeva.

Novac za Aleksinu ekskurziju majka je skupila od svojih para, ali joj je sinula ideja da ima još dece koja nemaju novac za ekskurziju.

“Onda sam rekla da ko god hoće da da novac da daju ili da uplate direktno u turističku agenciju i da to bude donirano nekom drugom detetu, jer će Aleksa i tada biti presrećan što je svojom inicijativom omogućio svojim drugarima da ne ostanu kod kuće”, rekla je Vučićeva.

Inače, ovo nije prva Aleksina “biznis” ideja – kada je pohađao drugi razred, on je napisao prvu priču i prodavao ispred marketa.

“Moj sin je maštovit za desetoro ljudi, uvek ima neke nove ideje i stalno nešto pravi”, zaključila je ponosna Aleksina mama za “Nezavisne”.

Izvor: noizz.rs