Vuk Jeremić: Ako Vučić ponovi izbore to je defakto koalicija SNS i SSP – Narodna stranka neće biti deo te koalicije

|

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je izjavio da ukoliko Vučić pozitivno odgovori na zahtev za ponavljanje izbora, time je defakto kreirana tehnička koalicija SNS i SSP, i da Narodna stranka neće biti deo te koalicije.

“Ne znamo koji su tačni rezultati gradskih izbora, pojedini akteri kažu da je rezultat izjednačen, ali mi o tome nemamo informaciju. Apsolutno je neprimereno prejudicirati rezultate dok ne budu objavljeni, i dok ne bude konstituisana skupština Beograda. Prema našim informacijama, konstutivnom sednicom skupštine će predsedavati Vladeta Janković, kao najstariji odbornik, i mislim da bi bilo dobro da on dobije priliku da razgovara sa svim odborničkim grupama”, rekao je Jeremić.

Narod nije glasao da se Đilas i Vučić dogovaraju.

“Za to svakako nije glasao narod koji je poverenje dao nama, a nije ni onaj koji je glasao za listu Aleksandra Vučića. Mi smo sad u izuzetno neprijatnoj situaciji, da je jednostrano i bez saglasnosti jedna članica koalicije dala predlog Vučiću, i sad se očekuje šta će on reći. Ako odgovori pozitivno, time je defakto kreirana tehnička koalicija SNS i SSP, Narodna neće biti deo te koalicije. Ne možemo protiv sebe, protiv zakona, protiv volje naroda”, izjavio je Jeremić.

Izvor: nova.rs