Crnogorci gađali Srbe stolicama, Marakana im vikala: “Šiptari” – Ovako Hrvati pišu o incidentu na tribinama

|

Sinoćna utakmica između Srbije i Crne Gore bila je odlučujuća za našu zemlju, a dešavanja na tribinama privukla su pažnju i medijima u regionu. Hrvati su izveštavali sa Marakane, kao da se radi o meču njihovog nacionalnog tima, ali posebnu pažnju su posvetili incidentu u drugom poluvremenu, kada je jedan “redar” skinuo zastavu Crne Gore, a navijači gostiju ga “zasuli stolicama”.

Hrvatski portal Indeks.hr piše o ovom incidentu pod naslovom – “Crnogorci gađali Srbe stolicama, Marakana im vikala ‘Šiptari'”.

“Nakon što je Srbija u 73. minuti postigla drugi gol, slavlje domaćih i tugu gostiju iskoristio je navijač Srbije koji se prerušio u redara. Sa markerom došao je do ograde kaveza za gostujuće navijače te im ukrao zastavu. Na to su Crnogorci podivljali. Trgali su stolice i njima gađali navijače Srbije na tribinama oko njihovog kaveza, ali ih bacali i u teren. Navijači Srbije na to su im uzvratili povicima “Šiptari!”. Ubrzo su gostujuće navijače okružili brojni pripadnici interventne policije, ali Crnogorci se nisu smirivali. Upravo suprotno, projektilima su zasuli i srpske policajce. Oni su ipak uspeli smiriti podivljale Crnogorce tako što su uhvatili kradljivca njihove zastave te im je vratili”, piše na gore pomenutom portalu.

Izvor: sport.alo.rs