Čovek čuvao Ladu Nivu 43 godine u fabričkom stanju: Zaprepastio sve vrtoglavom cifrom za koju je sada prodaje

|

Već decenijama se Lada Niva prodaje u neizmenjenom obliku (1977. do danas) i proizvedeno je 2,5 miliona primeraka, a po svom izgledu rustikalna, ima epitet kultnog terenca.

Putem jednog lokalnog ruskog sajta Auto.ru sada se prodaje jedan izuzetan primerak, koji nije tipičan “barn find”, već prema očuvanosti moglo bi da se govori kao o muzejskom eksponatu.

Proizveden je 1980. godine, a ovaj svetlocrveni terenac je održavan u besprekornom stanju već 43 godine, a prešao je samo 220 km. Prodavac je jedna osoba iz ruskog grada Toljatija, gde se i nalazi fabrika Lade.

Karakteristično je da su sedišta još uvek prekrivena fabričkom plastičnom folijom, pa ima sve pečate iz 1980. kao dokaz originalnosti. Takođe poseduje račun, dokumentaciju o kupovini, kao i originalni alat. Ovaj automobil poseduje i značku koju je dobio za učestvovanje u proslavi 50. godišnjice fabrike Lada pre tri godine.

Ovaj automobil je u svim pogledima potpuno novi automobil, ali ima jednu razliku u odnosu na Ladu Nivu iz 1980. godine, ili one koja je potpuno nova, a to je cena. Ovaj prodavac za ovu Ladu Nivu s fotografija traži čak 23.000.000 rubalja, što je 265.000 evra!

U Rusiji se Lada Niva i dalje prodaje po ceni od 9400 evra, pa bi za taj iznos neko mogao da kupi 28 novih primeraka automobila. Ukoliko se nađe kupac, sigurno će biti to dobro situirani istinski ljubitelj ovog automobila.

Izvor: telegraf.rs