Četiri namirnice prodavaće se po ograničenim cenama u narednih 60 dana: Na spisku samo jedna vrsta mesa

|

Cene osnovnih namirnica biće ograničene 60 dana od dana stupanja Uredbe koju je Vlada Srbije usvojila juče, a kojom su obuhvaćeni šećer, brašno, suncokretovo ulje, svinjsko meso.

Ograničenje se odnosi na kristal šećer u pakovanju od kilogram i 5 kg, brašno tip T- 400 glatko, u pakovanju do 5 kilograma, uključujući i pet kilograma, brašno tip T-500 u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, jestivo suncokretovo ulje u pakovanju od jednog litra i svinjsko meso – but. Cilj Uredbe je sprečavanje nepravilnosti u formiranju cena ovih roba, koje su najvažnije za snadbevanje potrošača, naročito siromašnijih socijalnih kategorija.

Takođe, Vlada je donela i odluku o isplati jednokratne novčane pomoći od 10.000 dinara zaposlenima u predškolskim ustanovama, a imajući u vidu da su usled vanrednih okolnosti bili izloženi dodatnom naporu prilikom sprovođenja vaspitno-obrazovnog rada. Usvojen je i Akcioni plan za period 2022 – 2024. godine za sprovođenje Programa upravljanja otpadom za period 2022 – 2031. godine.

Izvor: telegraf.rs